Tuntien esittelyt

SENIORIJOOGA

Seniorijoogassa keskitymme yläkehoa avaaviin harjoitteisiin.  Selkärangan liikkuvuus on erittäin tärkeää ihmiselle. Tunnilla avaamme rintarangan jumeja ja voimistamme selän sekä käsien lihaksia. Kaikki liikkeet tehdään rauhallisesti  omaa kehoa kuunnellen.  Faskiaa (sidekudosta) ja lihaksia muikeasti venyttävät liikkeet aikaansaavat täydellisen rentoutumisen tunteen, joka kannattelee pitkään. Joogan jälkeen tunnet olevasi kuin uusi ihminen!

Voimistamme myös mielen ”lihaksia” tekemällä hengitysharjoituksia ja meditointi -sekä rentoutumisharjoituksia. Keuhkot ja sydän voimistuvat samalla.  Sisäelimet saavat joogan aikana hierontaa ja metabolia alkaa toimia paremmin.

Jooga auttaa tulemaan läsnä omaan kehoon ja sen levolliset liikkeet saavat aikaan parasympaattisen hermoston aktivoitumisen, jolloin ihminen kokee syvää rauhaa ja rakkautta!

Seniorijooga sopii kaikille, jotka haluavat parantaa liikkuvuutta yläkehossa. 

Olet sydämellisesti tervetullut joogaamaan tiistaisin klo 10.30-11.30! 

Hinta: 13€/kerta


YIN-JOOGA

Yin-joogassa palautellaan kehon liikkuvuutta luomalla sidekudoskalvoihin painetta ja vetojännitystä. Yin pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen, joten asanoilla on vaikutuksensa myös kehon energiakanaviin eli meridiaaneihin. Harjoitus voi vaikuttaa myönteisesti myös nivelten terveyteen, aineenvaihduntaan sekä yöuniin. Tunti sopii ensikertalaisellekin, eikä vaadi notkeutta. Passiivinen Yin on tervetullut vastapaino muulle, aktiiviselle liikkumiselle.

Asennoissa ollaan vähintään kaksi minuuttia. Lihakset pyritään rentouttamaan, jolloin vaikutukset pääsevät kohdistumaan halutuille alueille. Käymme läpi rangan kuusi liikesuuntaa: eteentaivutus, taaksetaivutus, sivutaivutukset ja kierrot (ei välttämättä tässä järjestyksessä). Moni mieltää, että Yin on iltaharjoitus, mutta se sopii ihan yhtälailla mihin vuorokauden aikaan tahansa, riippuen tunnin sisällöstä. Perjantain aamupäivä- Yinissä teemme asanoita, jotka herättelevät sekä vetreyttävät mukavasti kehoa ja mieli jää kenties sopivasti virkeäksi.

Hinta: 13€/kerta


ASTANGAJOOGA

Astangajooga on dynaaminen jooga, jossa asanoihin (jooga-asento) yhdistetään tietoinen hengitys, katseen kohdistaminen ja mielen keskittäminen. Perinteisen tavan mukaisesti joogaharjoituksessa keskitytään energiaa säästävään kehon käyttöön joka kehittyy ihmisten yksilöllisten tarpeiden ja ajan mukaan.
Aamu on paras aika tehdä astangaharjoitus, keho on levännyt ja vatsa on tyhjä. Aamuharjoitus myös pitää kehon ja mielen avoinna ja pirteänä koko päivän.

Perinteinen tapa astangajoogan harjoittelulle on ns. mysore-harjoitus, joka tarkoittaa itsenäisesti, oman hengityksen tahtiin tehtävää harjoitusta opettajan läsnäollessa. Tällöin harjoitus on täysin yksilöllinen, oma harjoitus. Opettaja antaa oppilaalle yksilöllisiä joko sanallisia tai fyysisiä avustuksia sekä uusia asanoita järjestyksessä sitä mukaan, kun oppilas kehittyy.

Toinen tapa on ohjattu harjoitus, jossa opettaja laskee vinyasat ja hengitysten lukumäärät sekä kertoo asanoiden nimet sanskritin kielellä. Astangajooga aloitetaan tyypillisesti ohjatuilla harjoituksilla ja mysore-harjoitteluun siirrytään heti, kun muistaa asanoiden oikean järjestyksen sekä vinyasa-menetelmän mukaisesti kulkevan hengityksen ja liikkeen.
Astangajoogaa ei suositella aloitettavaksi raskauden aikana.

”Yoga is the practice of quieting the mind.” -Patanjali

Hinta: 13€/kerta


LASTEN JOOGA

Lasten joogassa opettelemme omalla joogamatolla rauhassa olemista ja keskittymistä oman kehon toimintaan. Tarinalliset joogatuokiot vievät seikkailuille sademetsään tai savanneille unohtamatta suomalaisia kotometsiä. Tarinan aikana teemme kuin huomaamatta joogafilosofiaan kuuluvia asanoita eli kehon asentoja sekä pieniä hengitysharjoituksia eli pranayamaa sekä mudria eli energiaa ohjaavia käsien tai sormien asentoja.

Jooga auttaa lasta keskittymään hetkeen ja tuo hänet läsnä olevaksi kehoonsa. Lapset ovat luontaisesti kiinnostuneita eläimistä ja jooga-asennot ovat pääsääntöisesti nimetty eläinten käyttäytymisen mukaan esimerkiksi alaspäin katsova koira tai lepäävä kyyhkynen.  

Lasten jooga kehittää lapsen tasapainoa, kehon hallintaa ja voimaa. Myös keskittymiskyky ja oman mielentilan hallinta kehittyy joogassa. Kaikki asanat ovat turvallisia eikä lasten joogassa tehdä vaativia ”akrobaattisia” jooga-asanoita.

Lasten joogatunnin lopuksi teemme kokonaisvaltaisen kehoa ja mieltä eheyttävän rentoutumishetken.

Ammatiltani olen varhaiskasvatuksen opettaja, joten lasten maailma on minulle tuttu. Olen ajatellut ikähaarukaksi 5-9- vuotiaita.

Tervetuloa pienet joogit tutustumaan kanssani joogan ihanaan maailmaan perjantaisin klo 17.30-18.30 !

Namaste !

Hinta: 11€/kerta

HUOM. 1x sisar puoleen hintaan!


S O F T   F L O W 

Hengitä syvään, huomaa, kuuntele, ja tunne. Huomaa se pysähtyminen, joka on aina läsnä ja perustana jokaiselle liikkeelle. Soft flow on hathaan perustuva flow, jossa tehdään pehmeää ja hidasta liikettä omaa hengitystä ja kehoa kuunnellen liikkeet toisiinsa sitoen. Periaatteena tehdä jokainen liike itselle lempeäksi, pehmeäksi, omannäköiseksi ja tehdä se rakastaen. Flown myötä voit päästää irti, antautua ja löytää tilaa kehon ja mielen välille. Tunti alkaa meditaatiolla, hengitysharjoituksilla ja päättyy rentouttavaan savasanaan.

Hinta: 13€/kerta


S T R O N G   F L O W 

Dynaaminen, luova ja hikinen flow, jossa focus löytää oma flow ja sisäinen voima hengityksestä. Flow vahvistaa voimaa, liikkuvuutta ja kokonaisvaltaista voimaantumista. Tunti aloitetaan lempeästi meditaatiolla ja hengitysharjoituksilla, joista lähdetään liikkeen myötä keräämään lämpöä ja tilaa kehoon. Tunnilla kokeillaan myös erilaisia tasapainoja ja inversioita jokaisen oman taitotason mukaan. Tunti päättyy restoratiivisiin asanoihin, joista siirrytään silkinpehmeään savasanaan.

Hinta: 13€/kerta


PILATES

Tuntien kuvaukset tulossa. Pilates tutien tarkemmat tiedot on nähtävillä ajanvarauksesta tuntien yhteydestä klikkaamalla `lisätiedot´.

MOVEMENT Kehonpaino (60min) 

Haluatko oppia kävelemään käsillä? Haluatko enneltaehkäistä loukkaantumisia? Haluatko lisää liikkuvuutta kroppaasi? Haluatko tehokasta oheisharjoittelua toista lajia varten? Haluatko parantaa moinipuolisesti fyysisiä ominaisuuksiasi? 

Jos vastasit kyllä = Movement Kehonpaino on sinua varten.

Tunnilla mobilisoidaan sormien-, varpaiden-, olka-, kyynär-, polvi-, nilkka ja ranteiden niveliä. Yhdistelmäsarjoja tehdään mm. lonkkanivelen liikkuvuuden parantamiseksi. Lisäksi opetellaan päällä- ja käsilläseisontaa alkeista aina vaikeampiin variaatioihin asti.

Tervetuloa tunnille!

Hinta: 13€/kerta


VOIMAMATKA

Tunnilla ihmiset ohjataan syvään rentoutuneeseen tilaan, jossa voidaan matkata kuulemaan omaa itseä sekä vapauttamaan sisäisiä tunnelukkoja ja uskomuksia. 

Mielikuvamatkoja voidaan toteuttaa eri teemoissa, kuten esimerkiksi sisäinen lapsi, matka menneeseen, persoonan erilaiset puolet, vahvuudet, ihmissuhteen tarkastelu, sisäinen kauneus tai enkelit ja henkioppaat.

Tervetuloa matkaamaan mielen syövereihin!

Hinta: 13€/kerta


CHAKRAJOOGA

Chakrajooga on yksi työkalu tiedostaa ja sitä kautta avata energiatukoksia, joita voi syntyä esim. lukkiutuneista ajatusmalleista, peloista jne. Pahimmillaan tukokset voivat aiheuttaa henkisiä ja fyysisiä oireita, joten niihin puuttuminen on tärkeää.

Chakrajoogassa hyödynnetään Yin-joogasta tuttuja asanoita, vaikka chakrat pohjautuvatkin intialaiseen perinteeseen. Asanat helpottavat huomion suuntaamista oikeille alueille, ja harjoituksen rauhallisuus auttaa kääntymään sisäänpäin joka mahdollistaa oman mielen “sokeiden alueiden” näkemisen. Harjoituksella haetaan tasapainoa sekä kehoon, että mieleen.

Tunnilla käydään läpi seitsemän pää-chakraa juurichakrasta kruunuchakraan. Asanoiden lisäksi harjoitus voi sisältää mm. pranayamaa, mudria ja meditaatiota. Pranayama on tietoista hengityksen säätelyä. Mudrat ovat esim. sormilla tehtäviä symbolisia eleitä. Meditaatio on hiljaista sisäänpäin kääntymistä ja tietoisuuden ankkuroimista tähän hetkeen.

Hinta: 13€/kerta


Ilmajooga

Ilmajoogassa käytetään kattoon kiinnitettyjä silkkiliinoja. Ilmajooga on erittäin tehokas, mutta samalla lempeä joogalaji. Painottomuuden tunne rentouttaa ja silkkiliina aktivoi lihaksistoa, sekä fascioita tehokkaasti. Ilmajoogatunnille voi tulla ilman aikaisempaa kokemusta. Tervetuloa kokeilemaan.

Hinta: 15€/kerta

Kiinnostuitko jostain ohjelmasta? Linkistä pääset kätevästi ajanvaraukseen!

Did yoga pique your interest? Click the link above to move to the reservation page (reservation available in English).